Kristallivirta

”Herra Jumala sanoi: ”Nyt ihmisestä on tullut kuin yksi meistä: hän tietää hyvän ja pahan. Ettei hän nyt vain ojentaisi kättään, ottaisi ja söisi myös elämän puusta ja eläisi ikuisesti!” Niin Herra Jumala lähetti hänet pois Eedenin puutarhasta viljelemään maata, josta hänet oli otettu. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja välkkyvän, leimuavan miekan vartioimaan elämän puun tietä.” (1. Moos. 3:22-24)

”Enkeli näytti minulle myös elämän veden virran, joka hohtavana kuin kristalli kumpusi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. Keskellä kaupungin pääkatua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät antaen hedelmänsä joka kuukausi. Puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi. Mitään kirousta ei enää ole. Siellä on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä. He näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsassaan. Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun valoa eivätkä auringon valoa, sillä Herra Jumala valaisee heitä. Ja he hallitsevat aina ja ikuisesti.” (Ilm. 22:1-5)

Kristallivirta on laulu, jota olen laulanut hautajaisissa. Vaikka tämä sävellys on myös maallisessa laulussa, sanat tässä ovat aivan mahtavat. Mikäpä on mahtavampaa, kun uskovan ihmisen hautajaisissa laulaa tätä voiton laulua. Vainaja ei hautajaisissa enää minun lauluani kaipaa muutoin kuin viimeisenä palveluksena, joten rukoukseni on, että laulu sytyttäisi elossa olevissa kuulijoissa tarpeen pelastukseen, ja jo uskoville voimaa kilvoitukseen loppuun asti.

Jospa sinäkin saat tästä laulusta voimaa kestää tätä ahdistuksen aikaa, jossa korona jyllää ja kohta saattavat jo ulkonaliikkumiskiellot olla voimassa. Kuten tuossa Ilmestyskirjan kohdassa kerrotaan, että mitään kirousta ei enää – kaupungin pääkadulla ei ole ulkonaliikkumiskieltoa. Siunausta päivääsi!

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *