Auta Herra mua valvomaan

”Te olette tämän todistajat.” (Luuk. 24:48)

”Pietari rupesi puhumaan ja sanoi Jeesukselle: ”Herra, meidän on hyvä olla täällä. Jos tahdot, teen tänne kolme majaa: sinulle yhden, Moosekselle yhden ja Elialle yhden.”” (Matt. 17:4)

”Kolmantena päivänä, syntymäpäivänään, farao laittoi pidot kaikille palvelijoilleen. Silloin hän korotti ylimmäisen juomanlaskijan ja ylimmäisen leipurin palvelijoidensa joukosta. Hän asetti ylimmäisen juomanlaskijan takaisin toimeensa, ja tämä sai antaa maljan faraon käteen. Ylimmäisen leipurin farao sen sijaan hirtätti, niin kuin Joosef oli heille selittänyt.” (1. Moos. 40:20-22)

Laulussa sanotaan: ”Osoita nyt Herra mulle oma paikkani olla sinun todistajasi.” Jeesus antoi meillä tehtävän olla Hänen todistajiaan. Hän ei kuitenkaan määritellyt mitään kaavaa, kuinka todistaminen on tehtävä, vaan antoi Henkensä meille tähän työhön avuksi.

Kerron nyt hiukan humoristisenkin tapahtumaketjun tältä kesää. Olen kesän töissä toimipaikassa, jossa minulla on, kiitos Herralle, uskovainen työkaveri. Vitsailin hänelle ja toiselle työkaverilleni, että meidän on hyvä olla täällä, tehkäämme siis kolme majaa meille tänne. Uskovainen työkaveri ymmärsi taustan, mutta toiselle sanoin, että Raamatussa sanotaan näin. Hän kuittasi, että tehän olettekin uskonsisaruksia. Minä en ollut uskostani hänelle kertonut eli tämä oli selvinnyt hänelle muuten.

Myöhemmin olimme baaritiskin takana ja sanoin: minä voin laskea olutta, rahasta sinä. Tämä ei-uskovainen työkaverini sanoi minulle, että saat toimia ylimmäisenä juomanlaskijana. Tähän kuittasin, että juomanlaskijalle kävi hyvin, mutta leipurille kävi huonosti. Rukoilen Herraa, että tuolle työkaverille avautuu, että puhuin jälleen Raamatun sanaa ja Herra on alkanut työn hänen sydämessään.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *