Silmänräpäys

”Minä sanon teille: Sinä yönä on kaksi samalla vuoteella: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on yhdessä jauhamassa: toinen otetaan, toinen jätetään. [Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään.]” (Luuk. 17:34-36)

”Silloin on kaksi miestä pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä: toinen otetaan, toinen jätetään. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Mutta sen te ymmärrätte, että jos talon isäntä tietäisi, millä yön hetkellä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. Sen tähden olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.” (Matt. 24:40-44)

Kun kuulin tämän laulun René Laulajaisen esittämänä, se kolahti heti. Vihdoinkin sain sen laulettua nauhalle. Tähän liittyykin ensimmäiseen postauksessani kertomani Jumalan ihmeen jatkoa. Tähän lauluun en nimittäin löytänyt sointuja. Käytin netissä olevia sointujen tunnistajia monesta eri versiosta, jotka löytyivät YouTubesta. Tarkkaan täytyi kuunnella sopisiko tämä sointu ja mihin kohtaan. Omasta mielestäni löysin oikean kuuloiset soinnut oikeille paikoille. Paljon on aikaa kulunut, kun musiikinopettajani totesi minun ja kosketinsoittimen olevan huono yhdistelmä sanoilla: ”Voi noita sinun näppejäsi!”. Tämän kerron vain huumoripläjäyksenä eli mitään pahoja muistoja en aiheesta kanna.

Tämän laulun sanoma on kova ja Raamatussa on sanottu vieläkin selkeämmin: aviopari on samalla vuoteella: toinen otetaan, toinen jätetään. Olen jo useammassa kirjoituksessani todennut, että lopunajat ovat nyt käsillä ja siksi olen tämänkin laulun laulanut, vaikka monta iloista laulua voisi laulaa. Ehkä seuraavaksi. Kuulin menneellä viikolla selkeästi lehtiä lukiessani sanat sisäiseen maailmaani, että maanjäristykset tulevat ihan kohta myös. Nyt on aika olla valmiina!

 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *