Vaikka tuuli ulvoo ulkona

 

”Koska meillä siis on suuri ylipappi, läpi taivaiden kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, pitäkäämme kiinni tunnustuksesta. Eihän meidän ylipappimme ole sellainen, ettei hän voi sääliä meidän heikkouksiamme, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan.” (Hepr. 4:14-16)

Jeesus eli 33 vuotta maan päällä kokien, mitä ihmiselämä on. Ainoastaan Hän pystyi elämään elämän ilman syntiä – meistä kukaan ei siihen pysty. Muistan kertomuksen katolisen kirkon pyhimyksestä, joka ei olisi kirkon alle hautaamisen jälkeen maatunut, koska eli synnittömästi. Rohkenen epäillä… Marian ja pyhimysten palvontaa ei Raamatusta löydy vaan ainoa tie pelastukseen on Jeesus. Hän itse sanoikin: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6) Toinen Raamatun kohta ilmaisee saman asian: ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” (Ap. t. 4:12)

Niin kuin tässä laulussa sanotaan, on turvallista elää Jeesuksen kanssa – Jumalan, joka oli jo olemassa, kun sinut ja minut luotiin. Hän tahtoisi, että koko maailma pelastuisi, mutta valinnan pelastumisesta tekee ihminen itse: meille on annettu vapaa tahto. Jos kuulet tänään Hänen äänensä, älä paaduta sydäntäsi.

”Tulkaa, palvokaamme häntä, kumartukaamme ja polvistukaamme Herran, Luojamme, eteen, sillä hän on meidän Jumalamme. Me olemme kansa, jota hän paimentaa, lauma, jota hänen kätensä kaitsee. Tänä päivänä, jos kuulette hänen äänensä, älkää kovettako sydäntänne niin kuin Meribassa, niin kuin Massan päivänä autiomaassa, jossa teidän isänne kiusasivat ja koettelivat minua, vaikka olivat nähneet minun tekoni.” (Ps. 95:6-9)

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *