Saavuin kerran

”Eikä hän mennyt uhratakseen itseään monta kertaa, niin kuin ylipappi menee kerran vuodessa kaikkeinpyhimpään mukanaan vierasta verta; muutoinhan hänen olisi pitänyt kärsiä monta kertaa maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on ilmestynyt vain kerran, maailmanaikojen lopulla, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä. Ja niin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoltava ja sen jälkeen tulee tuomio, samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois monien synnit, ja hän ilmestyy toisen kerran, ei enää synnin tähden vaan pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.” (Hepr. 9:25-28)

”Kristus sen sijaan on uhrannut yhden ainoan uhrin syntien vuoksi ja istuutunut ikuisiksi ajoiksi Jumalan oikealle puolelle. Tästä lähtien hän odottaa, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi, sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt pysyvästi täydellisiksi ne, jotka pyhitetään. (Hepr. 10:12-14)

Tuntuuko sinustakin Vanhaa testamenttia lukiessasi, että mieli hukkuu kaikenlaisiin uhreihin. Minusta ainakin sääntöjä ja uhreja on pilvin pimein ja ne voivat hidastaa lukutahtia kummasti, kun niissä yrittää pysyä mukana. Minulla on DigiRaamattu, josta olen valinnut lukuohjelmaksi Raamattu läpi 365 päivässä. Tämä tuntuu hyvältä tavalta lukea Raamattua. Uusi testamentti on helpommin luettu kuin Vanha, mutta rinnakkain niitä on hyvä lukea. Kuuntelemista voin myös suositella – esimerkiksi täältä löytyy ääniraamattu.

Lapsuudesta moni varmaankin muistaa Abrahamin uhraamassa poikaansa Iisakia. Kovalta tuntuu Abrahamin osa, kun hän tätä Jumalan käskyä täyttää. Tämä oli esikuvaa yhdelle ainoalle täydelliselle uhrille, joka oli kuten Iisak Jumalan ainoa poika. Jeesus kantoi kaikki syntimme ristillä ja antaa ne anteeksi, kun vain nöyrrymme ja pyydämme niitä anteeksi. Toisella kuolemalla eli ikuisella kadotuksella ei ole valtaa niihin, jotka pelastuvat. He voivat odottaa turvallisin mielin, kun Jeesus tulee takaisin (pian). Ikinä ei voi myös tietää, milloin oman elämän viimeinen päivä on. Siksi asiat tulisi olla kunnossa Jumalan kanssa eikä tuudittautua esimerkiksi ajatukseen, jos sitten vanhana taikka sairasvuoteella ehdin uskoon tulla. Tuolta ääniraamatun sivustolta löytyy myös syntisen rukous, jonka voit rukoilla antaaksesi elämäsi Jeesukselle.

 

 

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Jukka says:

    Amen. Siunausta Aki.

  2. Erja says:

    Hyvä Aki! Jeesus on Herra!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *