Miksi Viivyt Sä Poluill’ Maailman

”Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6)

”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö.” (Joh. 14:27)

Sama teema jatkuu tässäkin laulussa kuin edellisessä – ehkä syynä on se, että tärkeintä on ihmisen pelastuminen. Tämä laulu sopii sekä ensimmäistä kertaa uskoon tulevalle että tieltä pois langenneelle, jonka on määrä tehdä parannus ja lähteä uudelleen kaidalle tielle. Hyvä paimen etsii tälläkin hetkellä laumaansa sinua, joka mietit onko elämällä tarkoitusta ja ehkä kamppailet ongelmien kanssa. Vastaus kysymykseen ja ongelmiin on, että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Hänen kauttaan voimme tulla Isän luo ja Hän antaa tarkoituksen elämälle täällä maan päällä, rauhan sydämeen ja kaiken lisäksi ikuisen elämän taivaassa. Valitse Jeesus!

Oletko miettinyt, että Raamatunjakeet kuulostavat erilaisilta, joihin olet tottunut. Olen lukenut siitä asti, kun uskoon tulin pääasiassa Raamattu kansalle -käännöstä, jonka koen olevan helposti ymmärrettävää kieltä ja se tietääkseni on myös alkukielelle uskollinen käännös. Tarkimmaksi käännökseksi sanotaan Toivo Koilon Suurta Ilosanomaa, mutta siinä huomaa kuinka suomenkieli on 30 vuodessakin muuttunut. Nyt 2020-luvulla on tehty jälleen uusi käännös digimuotoon, mutta siinä on jo lähdetty muuttamaan sanomaa eli sen jättäisin kuuntelematta. Samoin 1992 käännös on muokattu käännös, jota ei kannata lukea, jos jokin muu käännös on tarjolla. Jumala tosin pitää sanastaan huolen eli se menestyy.

”Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa vaan kostuttavat maan, tekevät sen hedelmälliseksi ja versovaksi, niin että se antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin käy myös sanani, joka minun suustani lähtee: ei se palaa luokseni tyhjin toimin vaan toteuttaa sen, mitä minä haluan, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes. 55:10-11)

 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *