Kerran Golgatalla

 

”Sitten Jeesus kutsui luokseen väkijoukon ja opetuslapsensa ja sanoi heille: ”Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, pelastaa sen.” (Mark. 8:34-35)

”Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän puolestamme, sillä on kirjoitettu: ”Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu.”” (Gal. 3:13)

Jeesuksen ristissä on ihmeellinen voima! Raamatussa sanotaan, että meidän tulee ottaa ristimme päivittäin. Tässä laulussa sanotaan, että Jeesuksen rististä saamme voiman päivittäin. Vaikka pilkkaakin tulisi, kerran päähämme painetaan voitonseppele. Jeesus todellakin kantoi ristillä meidän syntimme! Laulun sanoissa sanotaan, että tie taivaaseen päivittäin valkenee vaan. Sekin löytyy Raamatusta: ”Mutta vanhurskaitten polku on kuin aamun koitto, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka.” (Sananl. 4:18)

Meidän tulee pysyä lähellä ristiä, ettemme eksy. Eksytystä on paljon ja se on hyvin naamioitua. ”Rakkaani, koska te siis tiedätte tämän jo ennalta, olkaa varuillanne, ettei jumalattomien eksytys tempaa teitä mukaansa ettekä lankea pois omalta lujalta pohjaltanne. Kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja aina iankaikkisuuden päivään! Aamen.” (2. Piet. 3:17)

Rististä loistava valo ohjaa meidän elämäämme, jotka uskomme Jeesukseen. Kuinka sitten pysyä lähellä ristiä? Tärkeää on lukea Raamattua ja rukoilla – kaikki tulee koetella Raamatun sanan valossa. Kaikki mikä ei ole yhdenmukaista Raamatun kanssa tulee hylätä: esimerkiksi profetiaa, joka on vastoin Raamatun sanaa, ei tule ottaa vastaan. Kirkastakoon Herra meille itseään lisää joka päivä!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *