Hän omiansa aina tahtoo suojaan

”Samana päivänä illan tultua Jeesus sanoi opetuslapsille: ”Lähtekäämme toiselle rannalle.” He lähettivät kansan luotaan ja lähtivät Jeesuksen kanssa veneellä, jossa hän jo oli. Myös muita veneitä oli hänen matkassaan. Pian nousi kova myrsky ja aallot syöksyivät veneeseen, niin että se oli täyttymäisillään. Jeesus nukkui veneen perässä nojaten päänaluseen. Opetuslapset herättivät hänet ja sanoivat: ”Opettaja, etkö välitä siitä, että me hukumme?” Herättyään hän nuhteli tuulta ja sanoi järvelle: ”Vaikene, ole hiljaa!” Niin tuuli asettui, ja tuli aivan tyven. Hän sanoi heille: ”Miksi te olette peloissanne? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?” Heidät valtasi suuri pelko, ja he sanoivat toisilleen: ”Kuka tämä oikein on, kun tuuli ja merikin tottelevat häntä?””

Tässä Raamatunkohdassa Jeesus tyynnyttää myrskyn. Kun hänellä on valta maallisiin myrskyihin, meidän elämämme myrskyt ovat todellakin hänellä hallinnassa. Liikaa ei voi korostaa, että meidän on nieltävä oma ylpeytemme ja turvattava Häneen – vasta sitten Hän voi auttaa. Ja kuinka tärkeää olisikaan oppia kuulemaan Hänen ääntään, eikä mennä omien vaistojen varassa. Valitettavasti oma syntinen minä johtaa meitä aivan väärään suuntaan, jos vain annamme sille vallan. Raamatun sana on hyvä tapa antaa Jumalan puhua elämäämme.

Johanneksen evankeliumin lopussa sanotaan näin: ”Paljon muutakin Jeesus teki. Jos niistä kirjoitettaisiin kohta kohdalta, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa.” (Joh. 21:25) Olisiko sinun elämässäsi mahdollisuus seuraavalle Jeesuksen tekemälle ihmeelle? Tärkein ihme on, kun ihminen pelastuu, mutta kaikessa muussakin Herra tahtoo olla mukana: Hän tahtoo vapauttaa, parantaa, täyttää Pyhällä Hengellään, antaa armolahjoja jne. Lista tästäkin olisi pitkä, joten jätän tähän. Ole siunattu Jeesuksen nimessä!

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *